29 de maig, 2007

Abstenció 2007

Aquestes darreres hores els comentaris periodístics han estat centrats en el per que de l'abstenció (independentment dels resultats). Vaig seguir el debat la nit del diumenge a TV3 ... i vaig treure humils conclusions

- Es van alegrar més del fracàs del contrari que no pas dels èxits propis (amb el conseqüent despreci a la gent que els va votar, tant és el color).

- S'obliden que l'èxit no es seu sinó de qui els vota. Algú ha vist mai un president d'escala content pel fet de estar escollit? mes aviat al contrari.

- Tots, absolutament tots, van guanyar. La humilitat es absent en el seu comportament (no es pot generalitzar, però ho he vist poques vegades).

- Casi tots estan d'acord en que la llei electoral no es perfecte (per no dir altra cosa). Bé, son ells qui l'han de canviar i no ho faran, necessiten culpables o excuses.

- Hi havia el representant de Ciutadans, no tinc res a favor, però durant la campanya no els van deixar sortir (no els vaig veure en lloc) i si a la nit electoral .... una burla? .. de pena.

Els mitjans de comunicació han fet el ridícul més espantós. Han centrat la campanya en clau capitalista i molt allunyada de la gent. No sols els partits grans l'han volgut presentar com eleccions generals, els mitjans també han fet la seva feina. M'han semblat presenciar la campanya del país veí més que del propi. Ens han allunyat més que apropat als problemes que realment ens preocupen. Diuen que és la capital on està la venda del seu producte, potser si, però ja fa dies que vinc dient que m'agrada saber que passa a la capital, però no cada dia (tinc empatx) .... també s'ho trobarà, aviso. Per cert, sempre les noticies son desgracies, les noticies bones son en format molt petits. Només cal consultar qualsevol portada. Es la estratègia de la por?

Continuen enganyant i d'això ens queixem.

Demano una nova llei on anar a votar no sigui sols un dret sinó també un deure, però que a l'hora els vots en blanc siguin comptabilitzats i quedin seient buits al parlament, consistori o hemicicle, amb el consegüent vot en blanc a qualsevol proposta (podria donar-se el cas que algú guanyés amb el 10% de participació).

Estem al 2007, no al 1907 .... electrònicament es poden fer moltes coses. Si pots participar a la tele amb un 905, un text al 9696... correu-e, etc ... firma digital a tothom i ja està .... i qui no tingui ordenador, telèfon o mòbil, .... a un caixer automàtic u oficina administrativa amb una llibreta com la de la Caixa .... si volen, poden.

Vull saber qui em representa, qui defensa els meus interessos i els dels veïns del meu barri, districte o poble, que poden i són diferents als de altres llocs .... diré el de sempre, no tinc problemes de rodalies, que més voldríem tenir-los !!!!! Hem de votar per si ens posen una piscina o no? ... aquesta es l'oferta que tenim? de pena. Ja s'entén que amb els nostres impostos municipals netejaran, canviaran bancs, plaques de trànsit, etc ... això una maquina, un ordenador distribueix el pressupost i ja està .... m'és igual el partit que mani, igual que en una escala es farà el que els veïns diguin. No entenc aquesta llunyania i afany de poder

Resumin, sols ens fan cas per demanar-nos el vot un cop cada quatre anys, un cop el tenen s'obliden de nosaltres.

P.D.: Sempre he anat a votar, però cada cop hem queden menys forces, motius? .. fins hi tot, si soc sincer, voto més per anar en contra de alguns, per que no guanyin, que no pas a favor d'algú. I no em crec que sigui l'únic. Rar si, però no tant.

Etiquetes de comentaris: , , ,

8 Comments:

  • Jo el que no acabo d'entendre es que facin comptes amb els vots totals en unes municipals.

    El vot en dins de cada municipi i no es extrapolable. SI es vol fer
    una valoracio global unicament es pot fer sumant regidors.

    Cada municipi es un cas en si mateix. La persona que encapçala la
    candidatura te mes importancia que la llista en si.

    By Anonymous Anònim, at de maig 29, 2007 7:51 p. m.  

  • Bon Dia,

    El problema és que cap compleix i encara no volen reconèixer que aquest é sel gran problema.

    En no sé quin país, una candidata amb poquets votants va prometre una felació als primers milers de votants (milers eren :? no recordo bé)... després en petit a la propaganda posava algo que no recordo amb les paràules exactes, però que venia a dir a que això només era una promesa electoral i que com tota bon política no la pensava cumplir.

    La culpa és de la llei electoral, queu no fa president/alcalde al que treu més vots, segons ppra i ciu. Ésque va ser molt penós veure una mica d'aquell debat...

    Molts cops els que voten només voten per fer fora a un candidat/partit, no pas perque li agradi el que ha votat, total o no el coneix o tampoc el creu....

    El dia que sàpiguen ser capaços de reconèixer això, o que ho aconsegueixin fer en públic, per mi que els dóna un atac de cor

    By Anonymous Anònim, at de maig 29, 2007 7:51 p. m.  

  • La valoració que en vaig fer jo és que tots estaven contents pq. tots
    havien perdut, patètic

    Això ho pots aconseguir!!!

    Hi ha un "partit" que justament només vol fer això, deixar els escons
    buits (i renunciar al sou)
    http://www.esconsinsubmisos.org/

    http://www.esconsinsubmisos.org/manifest.html

    > Estem al 2007, no al 1907 .... electrònicament es
    > poden fer moltes coses.

    el problema és que també es poden fer moltes trampes i que ningú ho vegi....
    El vot electrònic és possible però no és trivial, i o es fa molt bé o
    millor no fer-ho.


    > P.D.: Sempre he anat a votar, però cada cop hem queden menys forces, motius?
    > ... fins hi tot, si soc sincer, voto més per anar en contra de alguns,
    > perque no guanyin, que no pas a favor d'algú. I no em crec que sigui l'únic.
    > Raro si, però no tant.

    T'asseguro que això no és gaire estrany....

    By Anonymous Anònim, at de maig 29, 2007 7:53 p. m.  

  • Sembla ser que l'endemà de les eleccions és jornada de reflexió pels polítics, tots prometen reflexionar i ja està. Encara que la abstenció sigui brutal, ja tenen les cadires que volien i a viure 4 anys més.

    Igual que un nen enganxat fent entremaliadures, prometen esmenar-se i als 5 minuts se n'obliden.

    Seguint el mail d'en Pere, aporto la meva visió, per si arriba a algú "dels de dalt" i li serveix per adonar-se de com ho veiem els de sota.


    Quins són els motius de l'abstenció?

    - ens volen comprar els vots proposant-nos solucions e "gestió".
    Dir que netejaran els carrers o faran escoles no és una proposta
    política, això ho ha de fer qualsevol que surti i s'hauria de fer inclús sense polítics. Que et prometin canviar les bombetes foses no és un argument per convèncer a ningú.

    - aleshores resulta que guanyen vots aquells que parlen d'ideologia, de coses "de concepte": "fotré tots els immigrants a mar". La gent
    reacciona quan sent parlar dels SEUS problemes, encara que les solucions siguin equivocades.
    Habitatge? tots fan volar coloms, transports? NS/NC

    - participació ciutadana 0, durant 4 anys no només no ens consulten res sinó que reprimeixen, menystenen o ignoren qualsevol intent dels ciutadans d'expressar la nostra opinió.
    Les plataformes ciutadanes que s'organitzen per reivindicacions
    concretes són aixafades sense miraments. I després volen que anem a votar-los per tornar-se a adjudicar carta blanca durant 4 anys. Si ignores als administrats no t'estranyis que després pensin que "ja t'ho faràs".

    - que no es facin il·lusions, com ja deia en Pere, molta gent vota a qui vota no pas per convenciment sinó com a mal menor. Voto A perquè no surti B. Més humilitat els aniria bé.

    i que pleguin, que ja estan tots més vistos que el TBO! una mica de
    renovació!!

    By Anonymous Anònim, at de maig 29, 2007 7:54 p. m.  

  • També es pot afegir com a motius per a l'abstenció que durant la legilastura les accions polítiques són sempre en clau de partit, si el partits de signe contrari estan d'acord en un tema no ho poden dir, seria reconèixer que l'altre està fent les coses bé i això pot suposar baixar el redit electoral. Sigui com sigui, cal marcar diferències encara que no n'hi hagin.

    En situacions de catàstrofes com el Carmel o el Prestige és més normal que se sentin més les espases dels partits mentre se les van fotent que les solucions al problema en qüestió, i mentrestant els afectats tragant quina.

    Les baralles entre partits per aconseguir desqualificar-se semblen baralles de pati de col.legi, i ens hi podem tirar dies sencers veient com el tema ocupa l'actualitat informativa durant dies.

    En definitiva, en el decurs de la legislatura s'aprofita qualsevol circumstància per fer campanya electoral, i darrerament anem una mica tips de paraules buides.

    Desviant-me una mica del tema voldría comentar que els vots en blanc van en detriment de les formacions petites. El sistema electoral que s'utilitza és la Llei d'Hont, i per ell mateix afavoreix els grans partits, busca un bipartidisme on no resulta gaire dificil obtenir la majoria absoluta, i "petits" canvis en les votacions afavoreixen l'alternança.

    D'entrada els nous partits i els petits tenen l'entrebanc d'haver d'aconseguir un % mínim de vots per accedir al repartiment, i aquest percentatge es calcula sobre el total de vots vàlids, i els vots en blanc ho són, pel que encareixen una mica més que aquestes formacions puguin superar aquest límit i optar al repartiment de representants.

    I això és bó o és dolent? Doncs depen, però en aquesta ocasió crec que ha pogut ser bó i a permés que determinats partits no accedissin a formar part dels ajuntaments, però és clar, això varia segons de quin costat del prisma ens ho mirem.

    By Anonymous Anònim, at de maig 29, 2007 7:55 p. m.  

  • A mi el que m'ha fet gràcia de tot això de l'abstenció són les declaracions del secretari d'estat de Comunicació atribuint el problema a Catalunya al fet que, segons ells, tothom estava mirant la Formula 1...

    I no en parlem del que va dir en Saura fa uns dies, precisament ell que és conseller de Participació:

    "Els que no es sentin d'esquerres ni ecologistes que facin el que vulguin, que s'abstinguin, o que votin el que vulguin".

    Suposo que tenia el cap saturat pels problemes amb els Mossos...

    By Anonymous Anònim, at de maig 29, 2007 7:56 p. m.  

  • .... no em referia a votar electrònicament en unes eleccions, que també ... sinó a consultar-nos durant el mandat. Com han dit, no sols un cop cada 4 anys tenim dret a dir alguna cosa. Volem més participació, que se ens
    pregunti, que se ens escolti ... tant complicat es?

    Poso com exemple un que sabem tots (fins hi tot si vivim a Torrelameu, per pebrots ho sabem):

    - si el TGV ha de passar pel centre de BCN, pel Vallès o pel Litoral? .... només tenen algo que dir els mandataris/gestors de Barcelona? .... que passa que l'àrea metropolitana no l'importa? .... no l'importa a qui viu a Terrassa, Sabadell, Martorell, Sant Feliu, etc? ... perque no a Rubí, quin problema hi ha? ... potser es un tema de calers? .... diria que si. Tot i
    que desprès es queixaran que esta tot congestionat, com sempre.

    estic convençut que si aprofiten aquestes eleccions, per exemple, per fer una consulta la gent es ves sentit més .... identificada? al no fer-se queda la frase de .... total faran el que vulguin !!! i així els hi va.

    Per això deia lo de altres formes de participar

    By Anonymous Anònim, at de maig 29, 2007 7:57 p. m.  

  • Precisament has posat dos exemples molt similars ... independentment dels errors (que no discutirem) ... el problema va venir de una mala solució, d'actuar tard i malament, perquè? ... per que en els dos casos les administracions tenien la mateixa bandera .... és va allunyar el polític dels que prenien quina. Si vessin estat de colors diferents es treuen els ulls. Però clar, com es podia enfrontar en Fraga amb l'Anser? ni de broma ... o el Clos amb el Maragall? (independentment de si tenien o no culpa). I això ho hem vist tots ...

    En cap dels dos casos NO ens vam sentir (em poso a la seva pell) defensats per l'administració .... pràcticament ens van fer sentir culpables de ser en aquell moment allà ..... sota la runa. On son els responsables?

    I també, ens els dos casos el sentiment es va exportar a d'altres llocs (tothom es va posar en la pell d'aquells veïns) ... d'igual manera que s'ha intentat exportar la publicitat d'aquesta campanya .....

    By Anonymous Anònim, at de maig 29, 2007 7:58 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home


Powered by Blogger