04 de gener, 2008

Pandilla de ... !!

Em faré pesats, però potser serà la manera (tot i que ... més pesats son ells)

Avui he vist, per enèsima vegada, el caos de Renfe i rodalies (aquest cop l’excusa del AVE no hi era) ... a més escoltat els problemes de mobilitat per la ràdio (autopistes tallades). Total, un caos de país. També he vist com, dia a dia, pugen el carburant ... cèntim a cèntim, com una pluja fina que sembla que no mulla però que acabes xop.

Senyor politics .... prou !!!! estem fins al monyo i la coronilla, segons el sexe. Que ens preneu per rucs? ... la benzina (o el gas-oil) no ha pujat tant ... cada cop que puja vosaltres ho feu un 75% més ... no culpeu al preu del petroli, el 75% de la culpa es vostra, el 25% pels productors. Es a dir, els productors, tot i que ens ho vulgueu vendre d'una altra manera són mes sants que vosaltres. O dit d'una altra manera, vosaltres, els gestors, sou els vertaders especuladors.

Per quan un titular de premsa que ho denunciï !!!!!! ???? ja que son tant amants de gràfics de colors que ho facin també amb això i que treguin la vena dels ulls a molta gent. Sinó pensaré (començo a fer-ho) que estan en connivència amb el poder i que d'imparcials, res de res (ja se que van coixos, però entre poc i massa, ho podrien dissimular una mica, no?).

I pel que fa als ingressos via penalització benzina, vull veure com invertiu aquest gran excedent. Com reverteix en millores viaries .... s'entén? (no faré la llista, és llarga, però amb el que es recapta hi ha fer asfaltar-ho i pintar-ho tot, no un cop, cada any ... això també implica menys contaminació i morts). Per cert, espero que les multes de 80 vagin també per millorar el sistema viari.

A sobre, he escoltat que les rodalies són gratis, cap problema, em sembla be ... però, qui paga les vostres "cagades"? ... no serem nosaltres mateixos? perque si es així, que ho és, de gratis res de res ... fins hi tot els que no tenim rodalies paguem i comencem a "estar fins al monyo i la coronilla, segons sexe".

Volem democràcia !!! de la de veritat ... que vull dir?, que us podeu presentar, sou un politics excel·lents, però com gestors sou un negats. Posarem professionals que posaran en marxa el vostre programa. No serviu per gestionar ... sou una desgracia, uns inútils. Sabeu el que vol dir N.P.I. !!!!? pos això .. sols sabeu posar-se davant d'una càmera. Tranquils, us deixarem i sereu famosos. Sols sabeu parlar, res mes .. per cert, les bases que us donen el vot son també corresponsables d’aquesta ineficacia. O sols voten per la forma que tenen de parlar? ... els hi fan algun examen pràctic?.

Així, que ara per ara .... a votar anirà la vostra santa mare. D'altres el pare no sabeu ni qui és.

I no em digueu que si no voto, altres votaran per mi. Aquesta ja me la se i la veritat, no ha servit de res, m'heu estat enganyant durant molts anys.

Un que diu prou !!! (i que no pensa callar)

P.D.: No puc promoure cap manifestació perque, com la darrera vegada, se la farien seva. L'únic que serveixen és per netejar la seva consciencia i fer-nos creure no se què ... insisteixo, no som rucs (quina vergonya !!!)

Etiquetes de comentaris: ,

9 Comments:

  • Cal no oblidar l'efecte que aquest impost té sobre el preu del que és bàsic i del que no, que repercuteix a la nostra butxaca encara que no es tingui cotxe, que repercuteix a l'IPC, que torna a repercutir a la nostra butxaca, que acostuma a repercutir amb moderació salarial, altra cop ens toquen la butxaca, que acostuma a fer pujar els tipus d'interes per alentir el consum, i sant tornem-hi.

    En un programa de ciència que es feia al Canal 33, Omega no se que crec que es deia, va sortir fa anys un francès que havia inventat un cotxe que funcionava amb aire comprimit, tenia una autonomia d'uns 100 qms i una velocitat d'uns 80 qms/h, amb una despesa d'una pesseta per quilòmetre. El preu era com el d'un cotxe petit, d'aquests que es venen com a urbans. En el mateix programa s'informava de que estava a punt d' instal.lar-se a Parets del Vallès, però finalment aquest cotxe no ha vist la llum.

    Com potser que un cotxe totalment net no tingués tots els favors de l'administració per recolzar la seva implantació en un àrea tan contaminada com la regió metropolitana de Barcelona? Doncs pel tipus de combustible que gasta, com es justifica un impost a l'aire? En el cas de la gasolina/gasoil l'excusa és que contamina, i aquesta màxima de qui contamina paga ens portarà a ser titllats dels éssers més rucs de tot l'espai sideral si algun dia apareix per aqui vida intel.ligent de debó, ja que el sentit comú convida a no crear problemes de contaminació i així no cal cobrar per permetre contaminar per després invertir-ho en el que sigui per descontaminar, això si es pot fer, i tenint present si el resultat final és el mateix que l'original, ara mateix penso en els rius i les depuradores.

    Doncs bé, ja tenim una conclussió, els futurs combustibles nets han de poder ser gravats per un impost que supleixi el dels carburants actuals, el contrari significaria que l'estat deixés d'ingressar una pasta impressionant.

    Ara suposem que l'estat s'ha tornat boig i no posa cap impost a l'aire comprimit, i tenim un cotxe que gasta una pesseta per quilòmetre. Jo faig cada dia el trajecte en tren Parets-Barcelona i viceversa, 2,80€ diaris per uns 40 qms, 467 pessetes contra 40. D'una banda, qui agafaria el transport públic? D'altra banda, els caos circulatoris actuals serien un conte de fades comparat amb el que es podria montar.

    Vivim en un mon governat per l'economia i els seus interessos, les persones estem sotmeses als dictàmens d'una ciència (si més no, així li diuen) creada per l'ésser humà, i els polítics no són més que titelles enmig de tot aquest teatre. Independenment de que els polítics siguin bons o mals gestors, l'important per a mi és que puguin moure lliurement els fils d'allò que maneguen i això ara per ara és una utopia.

    En un mon cada vegada més econòmicament globalizat aquesta ciència continua fent-se més i més forta, i cada vegada hi ha menys possibilitats de provocar el canvi, que l'economia serveixi als interessos de les persones.

    Salutacions

    By Anonymous Anònim, at de gener 05, 2008 12:45 p. m.  

  • Plas, plas, plas! (aplaudiments)


    > Bona tarda
    >
    > ...
    > Senyor politics .... prou !!!! estem fins al monyo i la coronilla,
    > segons el sexe. Que ens preneu per rucs? ... la benzina (o el gas-oil)
    > no ha pujat tant ... cada cop que puja vosaltres ho feu un 75% més ...
    > no culpeu al preu del petroli, el 75% de la culpa es vostra, el 25% pels
    > productors. Es a dir, els productors, tot i que ens ho volgueu vendre
    > d'una altra manera són mes sants que vosaltres. O dit d'una altra
    > manera, vosaltres, els gestors, sou els vertaders especuladors.
    No n'estic pas tant segur, el petroli es paga en dòlars i el dòlar no
    para de baixar respecte l'euro.
    Recordo fa anys que ens apujaven la benzina "perquè el dòlar ha pujat i
    clar, que com que l'hem de pagar en dòlars..." i ara que baixa què?

    By Anonymous Anònim, at de gener 05, 2008 12:46 p. m.  

  • el dolar baixa, però el petroli puja.

    El barril de Texas ahir es va pagar per 100$.

    Al canvi dolar/euro d'ara mateix ens costa 68.02€

    Si la cosa estés com fa 8 o 9 anys, el mateix barril costaria 142.85€. Per tant, és evident que ens afavoreix (en aquest sentit) la debilitat del dolar. Però fa 8 o 9 anys, el barril texas no estava a 100$, sinó a 19$, que en aquell temps serien 27€.

    Per tant, malgrat el petroli s'hagi multiplicat per més de 5 el seu valor. Si comptem l'afebliment del dolar "només" se'ns ha multiplicat per 2.5

    Jo recordo per exemple, la primera vegada q vaig posar gasoil després de treure'm el carnet, que anava a 77 peles (0.46€) si ho multipliquem per 2.5 són 192 pessetes, o sigui, uns 1.16€, Clavat.

    Ara no sé si s'entén o m'he enrotllat massa ...

    By Anonymous Anònim, at de gener 05, 2008 12:47 p. m.  

  • Jo insisteixo, el problema no està en el preu (que també) ... sino que no hi ha un escalat pel que fa a recaptació ... no es el mateix un 75% sobre 77 peles, que sobre 200. Callen com "putes" i els mitjans de comunicació no ho denuncien. Si es la paraula del poble, si això no es noticia, "venga Dios y lo vea". De que tenen por?

    Un dia d'aquests es posarà a 6 euros (1.000 peles de les de sempre) i 750 seran impostos. Repeteixo, així faig quadrar els presupostos quan vulgui .. no fa falta ser un economista ni tenir una carrera.

    Fa temps que vull saber on van a parar aquests calers. Se que no s'embutxacan (sols faltaria) però la sanitat fot pena, l'ensenyament va molt just (suspenem) i la mobilitat sols hem d'escoltar les noticies cada dia (ahir i avui no te res a veure l'AVE). Que més pot passar?

    P.D.: Ahir vam tenir visita del la companyia d'assegurances de risc (morosos) ... pel que fa a la construcció han tret quasi tot el risc, no fien, sols a companyies molt solvents i amb antiguetat. Te mala pinta i ho pagarem tots. No s'escapa ni el tato, volia dir en Cirera, "la cosa".

    By Anonymous Anònim, at de gener 05, 2008 12:48 p. m.  

  • Jo només pretenia explicar el pq no s'havia notat una baixada de preus amb la debilitat del dolar.

    Pel que fa al que tu dius, tots sabem que el 70% del preu del combustible són impostos. Això no treu que el petroli s'està acabant i la pujada de preu és simplement per aquest fet. Que s'acaba la matèria prima. I si ara recapten el triple d'impostos que fa anys, pensa que si no t'ho fotéssin pel gasoik t'ho fotrien per una altra banda ..

    By Anonymous Anònim, at de gener 05, 2008 12:48 p. m.  

  • Hola Josep M

    Coincideixo amb tu. Es evident que aquesta "mamella" no la poden perdre ..no hi ha cap dubte, alguna cosa s'inventarien per compensar la suposada pèrdua d'ingressos.

    No es tracta de reduir la contaminació, no hi ha cap intenció ... que això, com dius, es l'excusa (ens volen vendre la moto d'aquesta manera). Si hagués alguna solució tampoc interessaria ... per què la pregunta està molt clara: - la administració esta disposada a renunciar a aquesta font d'ingressos? (notis que parlo d'administració, ni estat ni el país, sinó que parlo de qui ens administra, en aquest cas no hi ha colors ni diferencies).

    Però, si m'ho permets, jo no anava per aqui ... era l'excusa per posar-los a caldo.

    ... va de rotllo, miraré d'explicar-me ....

    La política, tal com la coneixem neix de fa segles i sempre existirà ... i la comunicació entre el polític i el poble que el vota era/es a base de paraules, de crits mes o menys "entendibles" ... ara no cal, la gent tenim una "cultureta" (sense exagerar) i no cal que els partits vagin amb dibuixos i colors per diferenciar-los (es evident que encara queda molt camí).

    Un partit polític vota el seu programa i als seus representants. Va, venga ens presentem al públic (diuen). Per que suposen que, qui els ha de votar a les urnes, també creu que son els millors? (que coi s'han cregut, els més guapos del barri?) Sols perque saben xerrar ja son bons?. No se si m’explico, no voldria posar noms. Poden ser molt convincents, pintar-se el cabell, fer-se un lifting .. però com s'ha demostrat un negats a l'hora de gestionar el programa votat (que pot ser molt bo, o no).

    Els poso com si fossin del meu gremi, el comercial ... ja no val la paraula, no val el rotllo, el client (el votant en aquest cas) vol alguna cosa més. El "xarlatan" ha mort .. aquell que venia més "crecepelos" per que cridava mes que l'altre ja a passat a la història.

    On son els tècnics, els bons gestors? ... per que "xarlatan" es sinònim de bon polític? Per que quan guanyen son els primers que es posen per gestionar el programa? ... no estaria millor que es quedessin a casa seva i vigilessin que els tècnics fossin qui apliquin el programa? Una cosa es ser un bon venedor i d'altre, molt diferent, valer per ser gerent. On s'han de pendre decisions que no sempre son les més populars.

    No ho vull fer més llarg. Crec que s'entén el que vull dir ... n'estic fins al gorro de avorrits, negats, inútils, trepes, xulos, etc ... vull eficiència, no noms. Vull liders, gent en els que pugui creure i seguir perque son i s'els veu honrrats. Lider que no s'apugin el sou el primer dia (com si aquest fos el el seu fi). Vull que quan guanyin uns o els altres no hagi dos anys de traspàs i dos anys més preparant la sortida ... vull que l'administració funcioni. Independenment de qui guanyi i de quan siguin les eleccions.

    Vull que pagui més qui ingressa més i que la benzina (els impostos) no valguin per tothom igual. Sino, no hi ha igualtat, hi ha discriminació, molta discriminació (i no val dir que a tot el mon funciona igual, si es així, també estan equivocats i algú pot ser el primer en canviar la dinàmica).

    Si hi ha un problema sanitari, educacional, mediambiental, ets, es el mateix problema per tots i de tots ... i aquests tres, mes d'altres, son prioritaris.

    Disculpeu, però amb tot el que ha passat el darrer any NO HA DIMITIT NINGÚ !!!!!!! No dèiem que això passava en països tercermundistes? i no cal que sigui la Ministra de torn ... sinó ho fa ell/ella, aquí algú ho ha de fer per no aconseguir-ho, es tant senzill com això. Però va be això .... així continuem amb l'excusa coneguda de que la culpa es dels altres. I d'això ja n'estic fart. Perque no ens deixem de mirar el mèlic i diem alt i clar ... no en tenim de **pip** idea i som uns negats !!! tant costa dir això?.

    En fi, ho deixo ... crec que s'entén el que vull dir. Les conseqüències a tot això se les trobaran el proper Març

    P.D.: Preveig un problema d'aigua els proper mesos i dècades ... com deia aquell: - què, nos liamos a hòstias? El creixement, tant de població com industrialment, als voltants de la gran capital es insostenible. Que no em diguin que no ho tenen previst !!! es veu a venir.

    By Anonymous Anònim, at de gener 05, 2008 12:49 p. m.  

  • Disculpes Jordi ... o no m'he explicat be, o no m'has entés ... (segurament serà lo primer). No intentava rebatir res del que has dit, estic totalment d'acord. També he fet els numeros i surten tal com has dit. :-))

    ..................... ja que hi soc ....

    No estic d'acord en que el petroli s'acabi, una altra història que ajuda a especular una mica més. Ens diuen tantes mentides que no m'els crec, son uns metiders .... fa 50 anys que s'havia d'acabar i encara hi ha per 100 anys o més ... si això s'acabes demà passat seria una altra història. De fet per alguns el 2000 era la fi del mon ... el mon? ... si cas morim nosaltres, al mon no li passa res ... som tant orgullosos que si no hi som no existeix res ... anda que !!! ... i si s'acaba, hi ha algun problema? ... que som sino materia xulesca, això si. En fi, ho deixo aquí.

    És evident que tot te un final, afortunadament. Fa mesos vaig enviar a la llista algo que ho podia substituir ... "hidrat de metà"

    http://www.slb.com/media/services/resources/oilfieldreview/spanish00/aut00/p42_57.pdf

    Hi han diferents opinions però el tenim molt més a prop dels que ens pensem i en quantitats que tripliques les existencies de energia fins ara conegudes (triplica la suma de petroli, gas i carbó). Com moltes coses de la nostra vida, te un preu, la extracció (però també ho tenia les primeres extraccions de petroli, carbó o gas) ... la balança, mica en mica, està caient al costat seu. En sentirem a parlar aviat.

    Això sense parlar de la energia nuclear ... un camp per explorar però que politicament no es correcte. Una feina ben feta que grups de presió, que coneixem i que es diuen verds, han jugat a favor del pretoli descaradament. Curiosament una energía que comprarem als veins i tancarem els ulls. Com sempre d'altres faran la primera pela i nosaltres a remolc. Això si, si fot un pet no es salva ni l'apuntador.

    En fi, que no tenim remei ... anem directament al infern sense pasar per la casella de sortida.


    Jordi Vergés

    Pere ... El petroli s'acava. Això en pots estar segur. Arribarà un punt que serà tan car que no podràs fer 500kms al dia. Evidentment, hi haurà llocs on el petroli s'haurà de continuar consumint igual. (vaixells, i coses així necessitaran el petroli igualment). La qüestió està en saber quan es produïrà o quan s'ha produït el "Peak Oil". Els més pessimistes diuen que es produïrà ara, on els els pròxims mesos, i els més obtimistes diuen que sobre el 2015 + o -. I pel que fa la fi del petroli, els meś pessimistes li donen 15-20 anys i els més obtimistes uns 50-60.

    El "peak oil" és el punt en el temps on es donarà la màxima producció de petroli i que anirà ja decreixent.

    By Anonymous Anònim, at de gener 05, 2008 12:50 p. m.  

  • T'havia entés perfectament Vilot, em sembla que no he sabut explicar-me bé. Volia fer ressó de que en determinades situacions els polítics són veritables titelles en mans de poderosos grups de pressió que han de contentar sí o sí.

    Agafo el tema de l'aigua que comentes al final del teu escrit. A l'enllaç que hi ha al fil que vaig obrir de les campanades a TV3 l'autor ens deia que 54.000 turistes van passar el cap d'any a Barcelona, amb una ocupació del 90% dels hotels de 3 i 4 estrelles i un 85% en els de 5 estrelles. Com es combina això amb la sequera que tenim a sobre? No em vull ni imaginar la quantitat de litres d'aigua que hauren utilitzat aquests turistes en jacuzzis i omplin banyeres amb sals d'olors i punyetes varies.

    L'autor de l'escrit comenta tot cofoi que el turisme ha deixat 7.700 milions d'€ l'any 2007 a la ciutat de Barcelona, i en cas de que la sequera s'agreugi de què serveixen aquests diners, sobretot tenin present que l'ajuntament no té competències en la gestió de l'aigua? I ara la pregunta pels polítics, si en un futur proper cal prendre mesures de restricció d'aigua prevaldrà el dret dels ciutadans a utilitzar la poca que ni hagi per sobre del turisme? Si no és així, com han permés que en pocs anys es desenvolupés sobremanera l'oferta turística quan no poden garantir (ni a curt termini) que la situació climàtica actual proporcioni suficient aigua per les persones i les empreses de la ciutat?

    Segur que podriem omplir pàgines i pàgines d'altres exemples i sempre acabariem amb la mateix conclussió, si prenen tal decissió apareix el grup fàctic de torn i els hi omple el terreny de mines. Per això vaig acabar el meu missatge amb aquest comentari:

    Vivim en un mon governat per l'economia i els seus interessos, les persones estem sotmeses als dictàmens d'una ciència (si més no, així li diuen) creada per l'ésser humà, i els polítics no són més que titelles enmig de tot aquest teatre. Independenment de que els polítics siguin bons o mals gestors, l'important per a mi és que puguin moure lliurement els fils d'allò que maneguen i això ara per ara és una utopia.

    En un mon cada vegada més econòmicament globalizat aquesta ciència continua fent-se més i més forta, i cada vegada hi ha menys possibilitats de provocar el canvi, que l'economia serveixi als interessos de les persones.

    A veure si ara m'explicat millor :-)))

    Salutacions

    By Anonymous Anònim, at de gener 05, 2008 12:51 p. m.  

  • :-))
    Què si t'has explicat? ... com un llibre amb lletres mida 24. Res afegir (i em costa, però seria reiteratiu) ... completament d'acord.

    Sols un afegit ... ja que estem en dates de reis ... perque no es porta carbó a la Generalitat ... i ells, que son els nostres representants, facin el repartiment segons creguin que s'ha de fer ... però no, que el PP també s'apuntaria i quedaria lleig ... (una excusa barroera). Carbó també a les seus de l'oposició ... perque aquest es el resultat de molts anys de gestió, no de 4 (no se perque es van manifestar, encara no ho entenc, quins pebrots !!!) ... carbó per tots.

    P.D.: Aquest cop, la millor manera de manifestar-se es que ningú vagi a votar ... us ho imagineu?

    Josep M Puig

    Sols un afegit ... ja que estem en dates de reis ... perque no es porta carbó a la Generalitat ...

    No et molestis, el rebutjarien perque és un element que col.labora a accentuar el canvi climàtic :-)))

    Salutacions

    By Anonymous Anònim, at de gener 05, 2008 12:52 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home


Powered by Blogger