26 de novembre, 2009

713 - Com serien el món si ...

Una magnífica col·lecció de mapes on podem veure com seria el mon si quantifiquéssim alguns paràmetres més o menys coneguts.

La totalitat de mapes a WorldMapper on es pot triar el que més ens interessi, agradi o tinguem curiositat de veure. Alguns en format "pdf" que es poden baixar.

Un exemples per il·lustrar.


El mon que coneixemImmigració: La mida de cada territori, indica el nombre d'immigrants que viuen allà. Els Estats Units rep el major nombre d'immigrants internacionals. Filipines i Guayana tenen la proporció més baixa, només un de cada 500.Destinacions turístiques: La mida de cada país indica la proporció de viatges turístics internacionals. Europa Occidental rep el 46 per cent dels viatges turístics del món, mentre que només el 0,1 per cent dels viatges es realitzen a l'Àfrica CentralViatges en tren: Índia representa una cinquena part de la distància total coberta pels trens de tot el món, una altra cinquena part de la Xina i el Japó la desena part. Gairebé un terç dels territoris no tenen xarxa ferroviària.Riquesa al 1900: Els efectes de la revolució industrial van posar de manifest que en aquella època, el Regne Unit, tenia el major PIB per càpita estimat per personaRiquesa prevista a l'any 2015: Si les estimacions són correctes, al 2015 Xina estarà produint el 27 per cent de la riquesa del món, enfront de només el cinc per cent el 1960

Etiquetes de comentaris: , , ,


Powered by Blogger