13 d’abril, 2008

478 - Alimentació o comètica?

No se que dir, no se que pensar. No se si anar en contra o a favor, estic fet un lio. Es com un riu que baixa amb força, o nades a favor del aigua, o et surts de la corrent. Però es difícil fer-ho en contra, cansa i al final t'ofegues. Davant d'aquest article "Alimentar la belleza" m'he quedat sense arguments. Per mi es una rucada però no se ni com qualificar-lo.

Sempre, des de que era petit, n’he sentit parlar dels efectes beneficiosos que te menjar tal o qual aliment. Fins hi tot diuen que segons el que mengis, ets (jo, per exemple, he menjat molts caragols, així que sense comentaris, la bava es molt beneficiosa :-). Però lo més important és que "alimenta". Tan difícil és dir-ho? no és suficient? Sembla que no.

D’un temps ençà ens estan bombardejant amb els efectes miracolosos que tenen alguns “ingredients” afegits, a més a més, als aliments.

Una cosa és que un aliment es pugui denominar, per si sol, funcional. Es ha dir que tingui unes característiques que ajudin no sols a alimentar sinó a millorar la qualitat sanitària del que ho menja. Una altra molt diferent és afirmar certs "miracles". Sobre tot, com és el cas del article, cosmètics.

La definició oficial de aliment funcional: “Un aliment es pot considerar funcional si es demostra científicament que beneficia a una o varies de les funcions orgàniques, millorant l’estat general de la salut i redueix la possibilitat de patir malalties”.

Resumin, si es menja de tot i variat no cal res de totes aquestes rucades. Al contrari, podem trencar l’equilibri del nostre cos i això, ningú ens ho diu. Sols els efectes beneficiosos, no els perjudicials que també en deuen tenir. Com diu un bon amic, l'aigua és natural, bona, però també et pots ofegar si en veus molta.

Us recomano també la lectura d'aquest escrit "De la dieta sana a los alimentos milagro"

Un altre escrit interesant "En el mercado" de la OCU

Etiquetes de comentaris: ,


Powered by Blogger