14 de febrer, 2009

606 - Severn Cullis-Suzuki

Font de l'escrit: Viquipedia

Severn Cullis-Suzuki va néixer a Vancouver i (Canadà).

Mentre anava a l'escola, a l'edat de 9 anys amb un petit grup d'amics van fundar l'Organització Ambiental de la Infantesa (OCE). Un grup de nens compromesos amb l'ensenyament i l'aprenentatge de qüestions ambientals als altres nens.

Van tenir èxit en molts dels projectes que van iniciar abans de 1992, quan van reunir els diners suficients per anar a l'ONU, a la Cimera de la Terra (1992) a Rio de Janeiro. El seu objectiu era recordar als responsables polítics a qui afecten en última instància les seves accions o omissions.

L'objectiu el va assolir amb només 12 anys d'edat quan, en el tancament d'una sessió plenària de l'ONU i juntament amb altres membres del grup (la Vanessa Suttie, en Morgan Geisler i la Michelle Quigg), va presentar a la cimera les qüestions ambientals des de la perspectiva dels nens, on va rebre una ovació pel seu discurs als delegats.

Aquí us deixo el vídeo del discurs. Tot i que en fa 17 anys, val la pena (si cal, posar subtítols)


Avui, als seus 29 anys, continua amb la seva lluita. Activista ambiental, llicenciada en biologia evolutiva i ecologia por la Universitat de Yale. Ha ajudat a crear el think-tank “The Skyfish Project”. Participant en la comissió assessora especial de Kofi Annan para qüestions del mediambient.

Enllaç directe

Via: Marta Portero (gràcies)

Etiquetes de comentaris:


Powered by Blogger