26 de juny, 2009

700 - Michael Jackson (El naixement d'un mite)

A les 7 del matí sona el despertador, es connecta la ràdio i escoltes ..... Michael Jackson ha mort !!

Un cop fort, una sorpresa desagradable.
Salvant les distancies, la mateixa estupefacció que vaig experimentar un diumenge, el dia que va morir Carles Sabater. Una noticia inesperada, qualsevol cosa menys això. No sé, que en Berlusconi s'ha fet monge tibetà, per dir algo.

Evidentment t'aixeques però d'aquella manera, rar. El cervell comença a treballar com poques vegades. Busca al disc dur tots els moments viscuts relacionats amb aquesta persona, els records. No, no pot ser, però és.

No he estat mai un fan d'aquest artista, si però un seguidor de la seva musica. És, perdó, ha estat, un gran creador als que amb els anys el faran un gran clàssic, com ara ho son d'altres que no cal anomenar.

Fa anys vaig viure la mort del rei del rock, l'Elvis Presley, però no ho vaig sentir com algo especial, potser perquè era sols un bon cantant. També "he viscut" la mort de John Lennon, un altre bon creador. En la seva època hi havia molta gent com ells. Diria que he viscut una de les millors èpoques de la música.

Ahir, dia 25 de Juny, va morir el rei del pop, Michael Jackson. D'això no en tinc cap dubte. No el valoraré com a persona. Se n'ha fet una carnisseria i un circ (en el que ell ha participat, era el protagonista indiscutible), però no el puc ni soc capaç de jutjar. Sense posar en dubte el que s'ha dit i escrit prefereixo no opinar, ara no toca.

El que s'ha mort es un music, un artista, un geni de la musica contemporània. D'altres s'encarregaran de fer-lo trossets, ja s'ho faran. Des de la vesant artística, ha estat i serà un dels més grans. El més gran de la musica popular.

Hores d'ara no hi ha ni haurà ningú com ell. Indiscutiblement és únic. La primera cançó que vaig escoltar d'ell va ser "Ben" (tinc el disc comprat en el moment), quan era la veu cantant dels Jackson Five allà pels 70, una veu magnifica i una excel·lent cançó. Era la meva època discotequera i la cançó es ballava en la part del lents ;-)

El seu esclat, fins hi tot inesperat, va estar a partir de Thriller a principis dels 80. Recordo, com si fos ahir, aquella nit de cap d'any (1983-84) on van estrenar un dels millors curts (13:41) de la historia de la musica pop (dirigit per John Landis). Millor dit, sense dubtes, el millor vídeo clip de la història. Va haver un abans i un desprès des de allò. Estàvem en família i tots vam quedar bo-ca-ba-dats !!!! Mai s'havia vist res igual.

I que tinc que dir del disc Thriller? ... aquest si que valia la pena pagar el que demanàvem (el tinc en vinil també comprat en la seva primera edició). Hores d'ara, que jo sàpiga, és el disc més venut de la historia i en aquest moments encara és ven, està en els primers de la llista.

Ha nascut un mite, un clàssic !! que per mi ja ho era.

Possiblement la millor cançó de Michael Jackson, Billie Jean. En una interpretació en directe celebrant els 25 anys de la Motown al 1983. El video-clip original, aquí

Etiquetes de comentaris: ,

1 Comments:

  • Allò que els mitjans de comunicació oficials ens han amagat deliberadament sobre la mort d'en "Miquel el fill d'en Jaume":

    http://omega.twoday.net/stories/5795590

    I és que la seva electro-sensibilitat i la seva sensibilitat química van contribuir al deteriorament de la seva salut, així que cada vegada va haver de prendre més fàrmacs per alleujar el seu patiment, fins al punt de provocar-li la mort.

    No ens fa res irradiar-ho tot i contaminar-ho tot amb cada vegada més productes químics de tota mena?? Doncs ens haurem d'atenir a les conseqüències.

    Lo Vilot, records des de la Seu d'Urgell. ;-)

    By Anonymous Anònim, at d’agost 03, 2009 6:55 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home


Powered by Blogger