29 de maig, 2011

760 - Un equip de llegenda: EL BARÇA



Sort en tenim de haver-ho viscut. Els aficionats som un privilegiats d’haver coincidit en l’hora, mes .... i anys !!. Els nostres nets ho llegiran, fins hi tot veuran algun video amb els gols i jugades, però viure totes aquestes temporades? .... no, com va dir en Guardiola, es un privilegi entrenar aquest grup. Jo dic que per mi es un privilegi haver-los vist jugar. Passat els anys, com un bon vi, farà mes gran la llegenda. Hores d’ara el considero un equip LLEGENDARI, la perfecció.

Fa 3 anys, quan van posar al Guardiola d’entrenador, la majoria (jo entre ells) vàrem pensar que ... seria un any de traspàs. Sense posar en dubte el barcelonisme d’en Pep, ni la seva intel•ligència aplicada al futbol, però vaig entendre que era una de les més boges decisions. Be, la pitjor va ser posar com president al Gaspar i que tornés el Van Gaal. Aquesta darrera va ser el punt de inflexió, desprès va venir en Laporta i .... fins ara.

Tot i començar amb una derrota amb el Numancia al 2008, recent ascendit a primera, seguit (si no recordo malament) amb un empat amb el Racing ... la cosa es va redreçar i ves per on vam acabar aquella temporada amb 6 copes. No en vam poder guanyar més, “perquè” no n’hi havia més.

Al any següent una lliga. Semblava que la cosa anava cap avall i que l’any anterior havia estat un somni, que havíem tocat sostre, i que els astres i els estels s’havien posat en fila i mai més.

Jo mateix, no se si recordeu, vaig dir que per mi aquest equip tenia crèdit, fes el que fes. Era una mica de il•lusió i perquè no dir-ho, ganes de no sentir-me derrotat abans de la batalla. Allò que en diuen, “voler” tenir moral.

A començament d’aquesta temporada ens vam preguntar si era el millor equip de la història. Ara ja puc dir, convençut, que SI, és el millor equip de tots els temps. Comparacions odioses? ... no, no em cal no haver pogut veure jugar a Kubala i tants altres jugadors i equips de fama mundial. Tot i tenir gran valors, ja no es el referent. Aquest equip si que es la referencia i ho serà durant molt anys.

Estem davant de un moment únic i segurament irrepetible. Igual?, d’acord, ho accepto, però millor? no crec que n’hagi cap més altre. Ara si que hem tocat sostre.

Això em fa pensar que estem davant de un final de cicle (això si, encara durarà uns quants anys). Cap altre equip podrà tenir la brillantor que te aquest. Es absolutament impossible repetir un grup de gent (jugadors i tècnics) com aquest .... si, pot sortir un altre Messi, però amb Xavi, Puyol, Valdès, Iniesta, Pedro, etc. Junts, a l’hora? .... diria que no. Apostaria fort a que no es possible.

Ho va dir ahir en Ferguson i crec que la va encertar: - si vol marxar en Guardiola, on pot anar i trobar-se un equip com aquest? No existeix, ni esportivament, ni humanament, ni tècnicament parlant. Si que hi son, però s’han de buscar i ajuntar-los. Feina en tindria. A més amb una desavantatja, tenim nous valors al darrera, que poden suplir als cansats, i això també suma.

Si, no en tinc dubtes que els pot fer guanyar, però no amb aquest espectacle (a Itàlia en van dir “show”).

En definitiva .... no es un punt i apart (com d’altres vegades va passar) es un punt i seguit. La llegenda continua

10 copes en 3 anys (que en poden ser 13 abans de fi dany) es ..... no tinc paraules, es que no se cap que ho pugui resumir. Pot ser ... EL BARÇA de LLEGENDA !!!!

Felicitats a tots, siguin del Barça o de qualsevol equip ... ahir va guanyar el futbol !! Ves estat injust un altre resultat.

Per cert, donar les gràcies al Manchester per “intentar” jugar al futbol.

Algunes portades de diaris esportius:






Etiquetes de comentaris: , ,


Powered by Blogger