26 de setembre, 2006

Prohibir i/o censurar (Tom & Jerry)

Llegint l'interesant bloc d'en Toni Dalmau. Aprofito des de aquí per recomanar-lo. Visiteu-lo, és un pou de fina ironia i de crua realitat, no se li escapa ni una (sento no estar a l'alçada i poder definir-lo com és mereix). Doncs amagat dins del article que dedica als espinacs hi ha una senzilla i curta frase on diu:

Fa un mes, el canal de televisió britànic Boomerang va decidir censurar un parell de capítols de Tom & Jerry, produïts fa més de 50 anys, després que un espectador denunciés que el famós gat Tom apareixia fumant, déu meu!.

Em va fer pensar, molt. Tinc moltes coses a dir sobre el tema, però no ho faré. Crec que no cal, no és el fet de fumar o no, és el fet de prohibir, censurar (tot això al 2006). Si segueixen així les coses, d'aquí un temps, per veure en Bogart a Casablanca ho tindrem que fer d'amagat o, com en temps de la dictadura, anar a un altre país o planeta.
Hi han coses gracioses, aquesta ho és. Sincerament no sé si riure o .... de fet fa pena. El individuo en qüestió si que fuma i no és precisament tabac, per mi que s'injecta directament aigua de mar a les venes.

Tenia un curt d'animació de Els Picapedra, el motiu pel que el volia penjar era un altre, però aprofito per fer-ho ara. Afortunadament encara és pot veure, l'original l'hauran cremat, segur.



1 Comments:

Publica un comentari a l'entrada

<< Home


Powered by Blogger