11 de novembre, 2006

Barcelona i els mitjans

Vagi per davant que no tinc res contra els barcelonins on tinc molts amics i es una ciutat, per mi, la millor del mon o una de les millors per no exagerar (la millor per mi es Paris). Per tant com a ciutat no en te cap culpa. Però si pel que representa, sobre tot dins dels mitjans de comunicació. Els de les comarques de fora del cinturó metropolità comencem a estar farts. A vegades sembla que no hi ha vida fora d'aquest micro-mon.

Els dissabtes, per allò de tenir mes temps, comprem dos diaris. D'aquesta manera no hi han presses en llegir-los, no ens barallem i contrastem).

Doncs be. La propera setmana hi ha una "cimera" a Girona on els caps d'estat de França i Espanya estaran presents. Ho tallaran tot, ho blindaran i anirem amb el carnet a la boca.

No es això del que vull parlar. Vagi per davant que m'importa molt poc, per no dir res, aquesta "cimera".

Anem al gra. En un dels diaris, que consideraríem d'àmbit nacional (parlo de Catalunya) no hi he trobat ni una sola ratlla que en parli (ho he repassat dos cops, m'ha xocat, tot i que la segona ha estat ràpida). Després ens queixem del centralisme de Madrid i ens emprenyem per que qualsevol noticia, si no es allí, no es noticia. Els mitjans, pel que fa a Barcelona, fan el mateix. Estic segur que si això es ves fet a Barcelona, fa setmanes que en parlarien a tota hora i a primera plana. En el segon diari, on també es parla de tota Catalunya però on prima les noticies de Girona, es primera plana, tampoc es això però s'entén.

Després ens queixarem de la falta d'unitat. Si demanem la independència, com diu el meu cossi, fotrem una frontera a La Jonquera i però l'altra ..... a la Tordera !!. La de Lleida a La Panadella i els de Tarragona .. oti, no ho se, a El Vendrell, per dir algo. Si ens hem d'independitzar potser ho farem de mes llocs, total no guanyarem res, sols canviaria el nom.

Ei, això pel que fa a noticies de Girona, de Lleida i Tarragona tampoc en sabem res, be si, que han matat a no se qui ... només sortim si hi han successos (que si un pres s'ha fugat, que si aquell impresentable a matat una dona, etc). En cap d'aquests llocs "remots" hi han embussos de trànsit, no es fan hospitals, etc. D'exposicions? ... cap ni una, de fet no tenim ni museus. De festivals de teatre o musica? ... ui, som de poble. Sense parlar del piromusical de la Mercè ... ho tanquen tot per que ho vegem tots per la tele de "tots" i que paguem "tots" i diguem allò de .... ooooooooooooo .. però del festival de focs d'artifici de Blanes (per posar un exemple comparatiu amb el piromusical, tot i que el de la Mercè son de firetes comparat). Algú ha vist una actuació per la tele?, sencera vull dir ... no, ni de broma, això no te cap importància, senzillament per que si no es fa a Barcelona no existeix ni te categoria. Si es fes a Barcelona, cada dia.

No os preocupeu, la setmana que ve, sortirem al telenoticies, segur ..... si alguna de les manifestacions programades acaba a bufetades, que passarà, “al tiempo”.

Potser la setmana que ve compraré un diari d'àmbit estatal, total, tampoc sortirem (o si). Després es queixaran que la gent no compra diaris. Perquè?, per veure com primer tema del dia i noticia rellevant l'aniversari del TNC (10 anys i 3 pagines complertes) ... això es important? Pues quant en faci 25 anys li foten 20 pagines o un especial ... Coi, que som 7 milions i a Barcelona només viuen 1.600.000 persones. Moltes està clar, però la resta som molts mes. Per tant, si el TNC son 3 pagines, nosaltres, el resta en volem mínim 1, tot i que tindrien que ser 12 pagines.

Senzillament vergonyós.


Powered by Blogger