02 de novembre, 2006

Eleccions 1-N (Els pactes)

Desprès dels resultats electorals d'ahir dia 1 de Novembre hi han varis "fronts" oberts i/o possibilitats. Aquest cop sembla que serà més .... disputada i/o complicada en les aliances que es pugui i s'hagi de fer.

CiU + PSC = És una possibilitat (alta), potser pactat abans de les eleccions. Negatiu? no se si els votants ho acceptaran (uns i altres). De sempre, històricament, s'han dit de tot menys maco. De fet, si ho fan, poden perdre molt vots en les properes eleccions. La feina de l'oposició pots ser de les que fan època.

CiU + ERC = Podrien saltar xispes. Que pesa mes, la part nacionalista o ser de "dretes" o "esquerres"?. Per mi és un matrimoni comdemnat al fracàs des de el començament. Tot i que en les meves "teories conspiratives", ja, ja, ja, sempre he pensat que es provable, com és provable que és faci per fer "petar" la legislatura d'aquí un parell d'anys i dir allò de ..... "donde las dan las toman". No ens enganyem, parlar en un parlament no es governar, governar, és també administrar i te a veure amb calers, amb pressupostos i per tant en polítiques socials, etc .... per aquí es on podria petar, cas que es fes.

PSC + ERC + IU = Repetir-lo te una alta probabilitat, es el que mes m'agradaria. Problemes? ... com gestiones un nou estatut amb un grup que l'ha votat en contra? i com pot repercutir en les eleccions generals al ZP? ... en el seu dia, se'ls va treure del damunt, una jugada mestre d'ell (ZP) i Mas ... les coses com son. Ara com ho explica a Espanya? (no tinc res en contra de ERC, parlo de com han anat els fets).

En fi, aquesta política constant de crispació porta aquestes coses. Ara s'han de seure i pactar (ja ho vaig dir, no cal ser profeta).

Com un matrimoni, que vigilin que diuen, un cop s'han insultat res torna a ser igual. I els matrimonis per conveniència estan comdemnats al fracàs .... o s'estimen i es respecten, o val més que ho deixin.

P.D.: Torna haver, com la darrera vegada, molts vots "prestats", molts vots de càstig .... que s'ho facin mirar (tot i que la reflexió els hi dura 24 hores).

Wilaweb ha fet un bon recull sobre els resultats electorals
(en format *.pdf)


Powered by Blogger