09 de novembre, 2006

Sis a traïció

La política cada cop s’assembla més a “Sis a traïció” ... no, sempre ha estat així. Pactes per un cantó i traïcions per una altra.

Fem memòria. En “clau espanyola”, la dreta a guanyat quan es va ajuntar AP+UCD+Altres i van fer el PP (la dreta tota junta, per fi). La esquerra, per altra banda, perdia perque estava totalment dividida (ara, quan només en queda una, es quan ha pogut guanyar). Per tant és molt més difícil fer-ho amb 3 partits.

A Catalunya la suma de dos partits (CDC i UDC) durant anys els hi ha anat molt bé. Potser, amb el temps, en tindran que sumar un altre per tornar-ho a fer. Ja és veurà.

Realment creieu que la gent no sabia quines eren les opcions del futurs pactes? (no eren gens descabellades). Fins hi tot penso que els vots que va perdre el PSC era, entre d'altres raons, per "por" dels votans a un possible pacte amb CiU. Perquè ha pujat en vots IC-V?, que passa que els vots d'aquest darrer partit els hi han vingut per inspiració divina?

Hem de continuar fent memòria. Durant mesos és va dir que això formava part del pacte del ZP-Mas, que a canvi de la firma del Estatut, Mas seria president. Llavors ningú de CiU va dir res, no ho recordo. Ja estava bé. Però això vol dir que volien governar amb el PSC? ... El que no entenc és que ara acusen de traïdors a ERC? sincerament no entenc res. I els hi diuen "espanyolistes"? ... però qui va pactat amb el ZP no va ser Mas? ... o ho he somiat? continuo sense entendre res. I això no vol dir que no sigui lícit, sinó contradictori.

Ara, amb els resultats a la ma, no se que pensar, en política hi cap tot. Juguem a especular? .. som-hi:

No serà que:

- Mas va ser utilitzat? que va caure en un parany. On van escenificar cara a la resta d'Espanya de que trencaven amb ERC per fer callar l'allau de bestieses que es deien. Finalment s'aprovava l'estatut, es tractava d'això. ERC van escenificar que estaven en contra i salvaven els mobles cara als seus votants. Tot quadrava i quedava rodó, com un bon guio.

- No serà que alguns son mes hàbils del que ens pensem? (altres que s'ho creuen no ho son). Sinó que algú m'expliqui perquè es va anar a cal notari que no es pactaria amb el PP? Només és podia fer per dos motius: un, pensaven en guanyar per majoria absoluta (d'aquí el DVD) o dos, pensaven pactar amb algú? amb qui? amb el PSC fen valer l'acord del Zapatero? ... entenc que deixaven a ERC de banda, això estava clar ... la "sociovergencia" era primera plana dels diaris (oblidem molt fàcilment).

Per tant d'especulacions totes i més. Si fos així, és una possibilitat com qualsevol altra, algú tindria que donar moltes explicacions. Continuo sense entendre el perque aquestes explicacions els hi demanen al tripartit (de fet exigeixen), crec que ho han de fer dins de partit, dins de CiU. És possible, és provable, que enganyats només hagin estat uns ... els altres sabien que tenien que pactar (ningú es va creure fort com per tenir majoría absoluta) i amb qui (amb qui fos i ho deixo obert). Només un anava de sobrat. Els altres estaven "acollonidos", tot sigui dit ....

I és que soc molt mal pensat, cada cop més .... insisteixo, ho porta la feina, això és el pa de cada dia .....


Powered by Blogger