19 de juny, 2007

Rarindra Prakarsa

Remenant he trobat aquesta maravella de fotograf Rarindra Prakarsa de Jakarta, Indonesia. Podeu veure el seu portafoli, val la pena.

Salvant les distancies, avui dia (des de fa anys) la fotografia pretén substituir el que abans del seu invent es feia amb pintura i dibuix. D'igual manera que hi havia gent que pintava amb un perfeccionisme d'aquells que fan enveja (i ràbia a l'hora). L'escola holandesa n'és un exemple, entre molts d'altres. Altres artistes de la pintura donaven aquell toc diferent que traspassava la realitat, o intentava fer-ho. En Dali es un altre exemple, entre molts, pot agradar o no però tenia una imaginació brutal i dibuixava com pocs. D'en Tapies prefereixo no dir res ... allò no se que és apart d'un negoci (digueu-me inculte).

Diria, es la meva opinió, que avui dia passa el mateix ... Hi ha gent que "només" sap fotografia la realitat (dic només, com si fos algo banal, no ho és, deunidó, la fotografia periodística es un exemple i els aficionats, humilment, un altre). En el cas que us he enllaçat, per mi, hi ha algo més ... salvant totes les distancies del mon, sense voler comparar-lo amb ningú, tinc la sensació que fotografia somnis (i/o composició). Un exemple es aquesta foto o composició.


No se quina tècnica fa servir, suposo que es una suma d'elles, una mica de cada i en cada foto la fa diferent, tot i que en te un denominador comú que fa adivinar de qui estem parlant, un estil, això el fa diferent a molts d'altres. Molt provablement si observéssim una solo foto sabríem de qui estem parlant. Com be dius, hi ha un bon fotògraf .... unes bones eines i sobre tot molta imaginació .... Estic convençut que una exposició d'aquest home (o dona, no ho se) seria un èxit. Si és que no l'ha fet, possat el seu nom a Google surten més de 46000 entrades.

Sempre he dit que la fotografia no s'acaba en el moment de fer-la. Avui dia, amb les eines de postproducció que hi han, només és el començament. El que passa sempre és ... i ara que faig amb aquesta foto? ... diria que se li pot treure més suc però .... i et quedes encallat, no saps que fer. Es com aquell que te una bona historia però no la sap explicar, no es fa entendre. Potser si fem pinya, si fem equip ... un bon guió, uns bons actors, una bona musica, un bon fotògraf i un bon director es igual a una excel·lent pel·lícula. Pos lo mateix .... un que fagi fotos i d'altre que les tracti .. de fet ja es així, especialistes. I podria ser que aquest sigui un exemple, una professió amb molt futur. Com el perfumista en una empresa de cosmètica.

En fi que ..... les fotografies del nens al bosc son excepcionals .... semblen d'estudi, potser ho son, realment no se que pensar ni que fer ... bé, si, admirar-lo. Juer com domina els contrallums el punyetero ....

Etiquetes de comentaris: , ,


Powered by Blogger