28 d’octubre, 2006

Candidats del 1-N (Debat a TV3)

Ja veurem després del 1 de Novembre quin dibuix queda, políticament parlant..

El president escollit tindrà que sortir de pactes (això es lo bo que te la democràcia, sobre tot quan no hi ha majories absolutes). Crec que alguns s'han tancat massa d'hora les portes. Tot i que no m'agrada, gens, el PP (fins hi tot que em paguessin les vacances i la jubilació anticipada) crec que no han fet be en deixar-los de banda. Mai es pot dir d'aquesta aigua no en veuré (mes quan s'han fet tips d'anar a l'aixeta). Fins hi tot els programes (no els conec) poden coincidir en un 80%. Si la diferencia d'escons, com sembla, es important, el 20% restant es relativament fàcil d'acordar. Per tant, si per culpa d'un orgull mal entès no puc aplicar el meu programa electoral (o part d'ell), m'ho tindria que fer mirar .....

No parlaré de la part positiva del polítics en el debat passat, si de la negativa ....

Montilla, fora de lloc completament, no està a gust en ser líder, no ho és. No li discuteixo capacitat de gestió, però si vol ser president i tenir l'imatge que ens ha de representar a tots, doncs que no li veig, fa figa. I si ves estat mes còmode parlant castellà, cap problema, que ho faci, sinó estem falsejant les coses.

Carod, el vaig veure apocat, preocupat, com volent recuperar algo perdut. Parlant de que hem de fer pinya i anar tots a una .... després del que hem vist aquest darrers mesos no quadrava. I sobre tot, el canvi de cara al demanar el vot, al final, no em va agradar gens, ho sento. M'agradaria que em donés confiança però ....

Saura, potser el més coherent de tots (ja que en parlem) sense embuts. Demana altre cop la formació del tripartit, ves quin remei. Sinó és així no sortirà a la foto. Per mi pujarà en vots.

Mas, sobrat i amb un to un pel ... maleducat. No m'agrada, no es pot anar pel món demanar i exigint respostes. Te tot el dret, pot fer totes les preguntes del món, però els altres també el tenen de no contestar-lo. Potser estar acostumat a exigir-ho al seu grup, però no ho pot fer amb els altres. Jo li ves contestat - a casa seva faci el que vulgui, com si vol castigar al seu fill a no sortir el diumenge, però a casa meva no em digui el que he de fer, ni el que de dir, fins aquí pot arribar. Posats a demanar, ell tampoc diu amb qui governaria (cas de guanyar). Ves a saber si als seus votants els hi agradaria un pacte amb el PSC, una possibilitat com qualsevol altra. Ja es veurà. Es fa pesat demanant governar si treu més escons.

Piqué, ja fa temps que ho he dit: “quina llàstima de polític”. En algun moment també maleducat, saben que no te res a perdre (potser guanyar). S'ha equivocat de partit, no te futur. És molt bo, si ves volgut s'els berena a tots, però es nota que te un guió i que no pot sortir-se’n. La campanya li fan des de fora i ..... en fi, que val mes que no la ajudin. Tot i que el sacrifiquen per tal de guanyar vots a Espanya.

En fi, que com van dir a la taula del debat, escollim parlamentaris, no presidents ... es en una taula de negociacions on s'han de pactar els programes del partits i la distribució segons el pes de cadascú. Allí es on és decidirà qui ho es i qui no. Podria donar-se el cas que de 11 parlamentaris totals, 3 grups de 2 facin majoria i que aquesta es posi d'acord. També en aquest acord es digui que ningú dels líders dels grups de 2 hagi de ser president i que es decideixi que aquest sigui un neutral, un, com van dir, que només en tingues 1 de parlamentari. Son 2+2=4. Això es la democràcia, agradi mes o menys.

Tampoc entenc com es van deixar dir lo de que l'estatut només el van votar el 37% de la població. Compta en utilitzar l'abstenció com si fossin vots. Per aquesta mateixa regla de 3, podria ser que el proper president de la Generalitat només fos votat pel 20% de la població (o que el 80% estigues en contra) i això significaria, potser, que tindria el 40% dels vots totals. Son coses i números diferents ... aquí, a Espanya, al referèndum de l'OTAN i de la Constitució. Si fem números tampoc la van votar el 50% de la població total (en números exactes), sinó molt menys. No entenc perquè quan algú ho diu, no se li tiren al coll. Si parlem de número absoluts, ni al referèndum del primer estatut, ni les darreres eleccions generals, etc ... mai han votat el 100% de la població, cosa que per mi, tindria que ser obligatori (però ara no toca).

P.D.: Campanya electoral? 15 dies? .... crec que ja es podria anar a votar, ja !!! això es només una despesa innecessària que tots paguem.


Powered by Blogger