05 de gener, 2007

Els Gats a Lo Vilot

Aquí, a Lo Vilot, amb nosaltres també hi viuen dos gats, dos membres de la família, com no podia ser d’altra manera, és diuen Gandalf i Pinxo. Els hi farem un post, els hi toca. Molts cops, mentre escric els tinc sobre la taula, fan companyia, per tant també ajuden.



El de color fosc amb unes taques blanques al pit i a les potes (semblen mitjons) és diu Pinxo (Març 2000), el primer que hem tingut. Un gat Persa molt i molt sociable però a l’hora independent. Bé, com tots els gats. Però no fuig quan ve gent a casa, al contrari, li agrada la companyia, això si, a certa distancia.




L’altre de color atigrat-marró es diu Gandalf és el segon que ha arrivat a casa. Un gat de raça Boscs de Noruega (Norwegian Forest Cats). Molt carinyós amb els de casa però molt desconfiat, fins desaparèixer d’escena, quant gent de fora ens ve a visitar. Excel.lent caçador, a casa no pot, però no se li resiteix ni una mosca, literal. L'alçada dels seus salts són increïbles.





En Gandalf (li diem Gandi per abreviar) té pedigrí, una història. Una molt bona amiga ens el van regalar. Va néixer a Madrid al Agost de 2005, uns criadors d’aquesta raça anomenats Tierra Media (d’aqui li ve aquest nom), uns criadors que estan a Madrid. Els seus pares es diuen Durin i Ursula (en aquest enllaç els podeu veure a tots dos. Te tota la pinta que de gran serà igual que el seu pare, les imatges ho demostren). No vol dir que sigui especial (ho és per nosaltres, com el Pinxo), senzillament sabem d’on ve i si és busca per la xarxa tenim tots els seus ascendents que ens porten a països llunyans, Noruega i Suècia principalment d’on és originari aquesta raça.


Sempre he dit, que en una altra vida vull ser gat i si potser viure en una bona família. No foten de brot, mengen el que volen i a vegades millor que nosaltres. Si els crides no venen i venen quan menys ens fa falta. Com que tot el dia estem fora de casa l’utilitzen sense pagar res d’hipoteca, llum i d’altres despeses. Comparant la seva mida (o escala) amb la nostra, sempre dic que tenen el pis més gran de tot Cassà de la Selva. A més, tota la teulada es seva. Fins hi tot part del pis dels veïns que visiten sovint.

El que dic ... jo vull ser gat.

Etiquetes de comentaris: , , , ,


Powered by Blogger