17 de gener, 2007

Les rebaixes


Un dels secrets (que no ho és) que tenim els comercials en el moment d'augmentar preus (la primera fase) és apujar-lo més del compte per després, un cop reps la queixa (qui compra te l'obligació de fer-ho), baixar-los i fer veure que qui compra t'ha guanyat la partida (un descompte, un rappel, una bonificació, etc). Això es així de senzill, però en la realitat es molt més complicat.

Doncs be, això es el que passa en les rebaixes. Primer posen un preu, diguem 60 Euros la peça.. Després la rebaixen a 40 o 30 Euros i quan la comprem tots creiem que hem fet una bona operació.

Per que la pregunta es molt fàcil ... si, a 40 o 30 Euros la peça, es guanyen la vida (segur que encara hi ha un marge del 100%), perque l'ofereixen a 60? no seria més fàcil posar-la des de un inici a 40 i no tenir que rebaixar-los?. NO, la gent encara diria que és car i d'aquesta manera alguns, els que compren, es creuen que han fet el gran estalvi.

No puc evitar somriure quant, a la tele, algú content diu que s'ha estalviat no se quants calerons ... sobre tot quan el que ha comprat no li feia falta. Ho ha comprat per que hi havia un 50% de descompte i això .... és una temptació, un reclam :-))

En fi, que mentre el mon sigui mon, això serà així.

P.D.: Si he comprat algo a 60 i després veig que el venen a 30, el mínim que s'ha de fer es trencar l'aparador, per estafa. Tot i qui ho fa, qui ho paga, és perque .... "socialment" ho pot fer i d'altres no. Es lo mateix que passa entre comprar-se un Mercedes o un Seat .... "jo el puc comprar i tu no" elis, elis, ...

Mira que som complicats i a l'hora simples (ei, i qui no hagi caigut que tiri la primera pedra, potser personalment no, però si algú de la família propera).

Per finalitzar, es pot pensar que alguns enganyen, però altres volen ser enganyats ... aquí hi ha per tots.

Etiquetes de comentaris:

1 Comments:

Publica un comentari a l'entrada

<< Home


Powered by Blogger